Vekttap

Hvor mange forskjellige dietter har du lest om?

Etter all sannsynlighet er svaret på ovennevnte spørsmål noe langs linjene av "for mange til å telle".

Som mange mennesker, kanskje du har lest uendelige mengder av detaljer på:

• Kalori-telling dietter

• Lav-karbohydrat dietter

• Lav-fett dietter

• Fisk dietter

• Frukt og grønnsaker dietter

• Etc.

Faktisk kunne du sannsynligvis fortsette listen for flere sider fordi de siste 70 eller 80-årene, en endeløs forsyning av nye diett regimer har dukket. Dette var svar på hva var, til tider i siste, det relativt lite antallet overvektige mennesker. I dag skjønt stort antall mennesker sliter med å kontrollere vekten og derfor antall kosthold typer har proliferated tilsvarende.

Fremgang Over tid

Du kan bli tilgitt for å tenke at vitenskapelig fremgang over tiår ville har revolusjonert tilnærming til å miste vekt og deretter kontrollere den.

I noen grad, kan det være sant fordi medisinsk vitenskap har nå en langt bedre forståelse av hvorfor noen mennesker sliter å kontrollere sin vekt enn noen gang si 50 år siden.

Likevel over den tiden har det vært en konstant som gjelder for alle dietter. Det er bred troen på at hvis du finner rett kosttilskudd mekanismen, vil det kunne hjelpe alle mennesker hele tiden.

Så, Søk etter "magic bullet" diett har vanligvis involvert identifisering av en ny tilnærming, og deretter forsøkte å overbevise alle at den nye metoden er noe bedre enn alle de som hadde gått foran den.

Nå i det 21, blir begrunnelsen bak "en diett konseptet for alle" alvorlig avhørt.

Ny tenkning

Det er bare i den relativt siste tiden som forskere har begynt å radikalt endre sine ideer om hvilken diett som kan være den mest effektive.

Ikke lenger er de prøver å identifisere en enkelt tilnærming som vil løse alle problemer, men de er nå tatt i betraktning den genetiske, medisinsk, livsstil og hormonelle forskjellene som eksisterer mellom individer.

Med andre ord, noen genetiske makeup og metabolismen personlige kan gjøre en type diett langt mer effektiv for dem enn andre. For å si det rett ut, fungerer en diett som kan være sub-optimale i resultatene for en person, veldig bra for en annen - selv om begge bruker det like strengt.

Så er det et økende antall vekttap programmer som blir definert basert på med de mest passende komponentene fra en rekke ulike slanking tilnærminger, spesielt de som har vært medisinsk identifisert som mest sannsynlig å være vellykket for en gitt person.

Grunnleggende metoder omfatter analysere ulike hormonelle nivåer og andre markører i blodet deretter velge en form for regime som vil være den mest hensiktsmessige basert på personens personlige metabolisme. At regimet kan understreke lav-karbohydrat, lav-fett eller et svært blandet regime men med vekt på kalori kontroll.

Personens blodet kan deretter overvåkes over tid i tråd med redusere vekten foreta endringer som kan være nødvendig i kostholdet.

Dette er et nytt og radikalt annerledes tilnærming som er drevet av en vurdering av individets biologiske funksjonen i stedet for en inderlig tro på én type diett eller annen. Det er stadig i popularitet, og vi kan forvente å se mye mer vekt på dette i fremtiden.