Vekttap

Er du klar til å gi opp slanking?

Vi er nå en måned i det nye året, som betyr har gått 30 dager siden du har forpliktet seg til enda et vedtak om å miste vekt gang for alle. Men har du noen gang tatt deg tid til å reflektere over metodene du har valgt om og om igjen å nå dine vekttap mål? Hvor mange dietter har du faktisk gått av og på i din levetid? Arbeidet de? Hvis ja, hvor lenge?

Den uheldige sannheten som jeg skal dele med deg er at kosten ikke fungerer. Først kan slanking være morsomt og selv spennende. Du tror at "denne gangen det skal arbeide, denne gangen jeg skal holde mål". Og du gjøre. Vekten kommer ut og det er en veldig euforiske følelsen. Men for mange kroniske dieters, vekten ender alltid opp kommer tilbake når dietten er. Dette er hvorfor kosten ikke er løsningen for å oppnå langsiktig vekttap. Faktisk viser statistikken at 46% av folk som gjør en vekt tap oppløsning aldri gjøre det siste 6 måneder. Grunnen er at slanking er vanskelig. Begrense kalorier endrer humøret og frata deg av din favoritt mat kan være plage. Til slutt, gir du etter for din cravings som fører til overspising og følelser av svikt.

Hvis dette høres ut som du og du opplever en yo-yo syklus av suksesser og fiaskoer, du sannsynligvis kan forholde seg til de negative følelsene slanking har pålagt på livet ditt. Det er ganske slitsomt å stadig besette over mat. I motsetning til hva slanking har lært deg, maten er ikke fienden og alle fortjener å spise uansett størrelse eller form.

Hvis du ta et skritt tilbake og vurdere fordeler og ulemper som slanking har brakt deg tidligere, kan listen se omtrent slik ut:

Pro: Mistet mye vekt på kort tid

Con: Følte sulten, var humørsyk, kunne ikke konsentrere, savnet min favoritt mat å spise, var ikke hyggelig, alltid måtte tenke om hva jeg ble spist, fikk tilbake all vekten, følte skyld, føltes som en fiasko

Slanking instills en livslang besettelse med mat og kroppsbilde som er ødeleggende mentalt, følelsesmessig og fysisk. Det du kanskje ikke vet er at disse problemene er faktisk forårsaket av slanking (noe at kosthold bransjen vil heller beholde hush, hush). Hvis du har gått gjennom slanking syklusen for år uten langsiktig suksess, kanskje du har nådd et svært kritisk punkt kjent som "kosthold bunnen". Treffer kosthold bunnen betyr at du ikke har energi og indre styrke til å gå på en diett. Du er helt utslitt fra slanking, fra tenke hvordan hver bit skal påvirke din vekt, fra telle kalorier og fra frata deg av mat som du liker. Du bare gjøre ikke det lenger.

Treffer kosthold bunnen, tro det eller ei, er et positivt sted å være som det er første skritt ut av yo-yo dieting syklusen. Det er viktig å vite hvis du har virkelig truffet kosthold bunnen fordi det finnes løsninger på å oppnå varig vekttap som ikke inkluderer en enkel diett plan. Finne ut selv om du er på dette punktet tar selvrefleksjon i ditt personlige kosthold mønstre og å være ærlig med deg selv på hvordan slanking har påvirket deg gjennom hele livet. Da og bare da, kan du flytte til neste trinn i å oppdage de største feilene du har gjort på slanking og derfra til riktig næring av sinn, kropp og sjel.