Vekttap

Hva dinosaurer, vektøkning og tegnestifter har til felles?

Beklager er det ingen punchline... selv om det kan virke sannsynlig med en tittel som ovenfor. Altfor ofte jeg lese og høre om den nyeste drink mix, kortsiktige diett plan eller program som tilbyr måltider hele for å hjelpe kvinner og menn miste vekt. Jeg også høre om dem som sliter gjennom telle kalorier, veiing selv foran jevnaldrende og prøver å passe inn i et par tynne jeans. I Amerika er det anslått at mer enn 1/3 av amerikanere er overvektige... det er, det er alvorlig overvektig. La oss innse det, folk som bor i vestlige sivilisasjoner står overfor en risikofaktor for å bli overvektige og oddsene er mot oss alle.

Så hvorfor er det at diett moter forbruker markedet og massemedia men vektøkning er på vei? Basert på funksjonell medisin modellen og min erfaring, er det fordi vi ikke er identifisere rotårsak for vektøkning. Fra et funksjonelt perspektiv vekt er gevinst tommel tack i foten. Du kan ta en anti-inflammatorisk hele dagen, men hvis tommel tack forblir, så vil smerte på lang sikt. La meg forklare nærmere.

Vår fysiologi, biologi og biokjemiske interaksjoner er forenlig med hvordan kroppen fungerte 40 000 år siden. Ja, har vi forbedret i intelligens siden vi var hulen menn/kvinner, men våre genetiske materialet har endret seg lite. I forhistoriske tider vi kjempet for maten, løp fra dinosaurer og spiste da det var mulig. Etter jakten og spise, kroppen vil lagre mat som fett forståelse at den må drivstoff kilde i de kommende dagene; usikker på sin neste måltid. Drivstoff er et spørsmål om liv og død kropp, så det prioriterer bruker kampen/flight responsen. Kampen/flight responsen er en innebygd overlevelse mekanisme, tilpasse og kompensere for å beskytte seg selv, ofte uten oss ber det til.

I dag, utfører kroppen i mye på samme måte. Når det er kronisk stress (ytre, indre eller multispill) kroppen skaper samme stressrespons: lagre fett. Ja, vi kan ikke kjøres fra dinosaurer men kroppen gjør ikke det skillet. Uansett poenget med stress (mat følsomhet, søvnproblemer, giftige overbelastning, for eksempel); stress er adressert gjennom kampen/flight responsen. Det er derfor alle rister, diett planer og ferdigpakkede måltider ikke oppretter sikt virkningene dieters er etter. De ta ikke hvorfor kroppen er understreket. De heller forsøker å fungere som den anti-inflammatorisk i stedet for thumbtack.

Er du interessert i vekttap? Må du identifisere dinosaur(s) og fjerne tommelfinger tack. Når dette skjer, vil kroppen ty til en tilstand av letthet, slippe vekten og fungere hvordan vi ønsker det, med langsiktig suksess.